"At blive medlem af LerKalaset er som at komme med i en hemmelig klub. Her hjælper vi ikke kun hinanden med at slæbe ler, vi jubler også sammen over en vellykket glasurbrænding og sørger over et eksploderet mesterværk."

- LerKalaset

LerKalaset

Velkommen til et keramikerfælleskab.LerKalaset er et keramikerfællesskab for proffer, semiproffer og nybegyndere, hvor vi deler værkstedsfaciliteter og sammen afholder markeder, udstillinger og inspirationsevents.

LerKalaset er også et kursuscenter, hvor man kan lære om ler.

LerKalaset giver plads til fordybelse og danner rammerne for et fællesskab med andre, der deler din fascination af keramik.

LerKalaset huser op til 30 faste medlemmer, forskellige kurser og worshops samt skiftende udstillinger. Velkommen til.

Videre til Lerkalaset.dk for mere info og webshop
På LerKalaset er kun det bedste godt nok til vores medlemmer og kursister. Derfor har vi kvalitetsudstyr og ordentlige materialer på værkstedet. Det er vigtigt for os at give de optimale forudsætninger for materialeundersøgelser og fremstilling af værker såvel som brugsting. Når rammer og faciliteter er funktionelle og behagelige er man fri til at give sig hen til processen og fordybelsen. 

Læs mere om værkstedets faciliteter på Lerkalaset.dk

Værkstedets medlemmer er LerKalasets hjerte.

Som medlem af LerKalaset har du adgang til værkstedet, når det passer dig. Her kan du opleve fællesskabet ved at skabe noget i samme rum som andre, du kan sidde for dig selv, eller du kan indgå i arbejdsfællesskaber, hvor I aftaler at mødes på værkstedet - det er helt op til dig.

Du vil møde kollegaer, som forstår din lidenskab for ler og arbejdet vil opleves som mere meningsfuldt, når det udføres i samvær med andre. Keramik er ikke bare produktion, det er en væren, en proces, som giver dig muligheden for at vokse som menneske og kunstner.

Læs mere om medlemskab på Lerkalaset.dk

Som kursist på LerKalaset kan du forvente et behageligt, nyt og veludstyret keramikværksted, hvor du kan koble fra hverdagen og koncentrere dig om arbejdet med ler.

Du vil møde andre, der deler din fascination af keramik, og som du kan blive inspireret af. Dit eget ambitionsniveau vil blive taget seriøst og du vil blive mødt af undervisere, som elsker deres felt og som ønsker at videreformidle deres viden til dig.

Der vil være kaffe/te på kanden og så kan du på flere kurser, efter aftale, tilkøbe ekstra dage i værkstedet, hvor du kan arbejde videre med det du lærer på kurset.

Læs mere om kurser på Lerkalaset.dk
Lokation og rammer

Lerkalaset har hjemsted i en indbydende og lys, frit beliggende bygning på 118 kvm i Ry. Her er der indrettet et stort lyst arbejdsrum med drejeskiver, arbejdsborde, extruder og redskaber. I forlængelse af dette findes et mindre arbejdsrum, et stort rum til glasering og ovn, et lager til ler og hyldeplads, et tekøkken, en garderobe og et badeværelse, samt en terrasse. Til daglig bruges alle disse faciliteter af en flok ler-elskere - elsker du også ler?
Så bliv medlem nu.

Hvem ejer LerKalaset?

LerKalaset er grundlagt og etableret af mig, Marie Fuglsbjerg Zand. Jeg har flere års erfaring med keramikundervisning af både voksne, unge og børn, samt værkstedsdrift.

Min uddannelsesbaggrund er på Aarhus Kunstakademis keramiske afdeling og Den frie Lærerskole med bl.a. håndværk/design som linjefag og speciale i Naturen som materiale, rum og inspiration i kreativt arbejde.

LerKalaset er mit sted, og så er det dit sted, ja også dit sted, hvis du ligesom jeg har lysten og modet til at arbejde med ler side om side med andre.

Kontakt LerKalaset

Vil du være medlem af LerKalaset eller er du særlig interesseret i et bestemt kursus?
Send mig en mail med din forespørgsel eller tilmelding.


Adresse

Landsbyvænget 7, 1. sal
8464 Galten

Kontakt

5194 2361
kontakt@ler-rod.dk